МВФ відзначає поліпшення економічної ситуації в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ відзначає поліпшення економічної ситуації в Україні

Казна та Політика
431
Міжнародний валютний фонд (МВФ) відзначає поліпшення економічної ситуації в Україні.
Про це йдеться в оприлюдненому представництвом МВФ в Україні заяві постійного представника МВФ в Україні Макса Альєра за підсумками роботи місії фонду в Україні.
"В період з 24 березня по 2 квітня місія Міжнародного валютного фонду під керівництвом Таноса Арванітіса відвідала Київ для обговорення економічної політики, підтримку якої в рамках угоди stand-by міг би надати МВФ. Згідно з висновками місії, економічний прогноз для України покращується, спостерігаються ознаки поступового відновлення економічного зростання. Дефіцит рахунку поточних операцій зменшився, курс національної валюти в цілому стабільний, а базова інфляція - хоча все ще і висока в порівнянні з багатьма іншими країнами - знижується", - сказав Альєр.
Він повідомив, що місія досягла значного прогресу в розумінні того, якими є пріоритети уряду в рамках бюджету на 2010 рік. Також значного прогресу вдалося досягти в обговоренні заходів по подальшому зміцненню довіри до банківської системи, у тому числі за рахунок своєчасного завершення рекапіталізації банків і подальшого вдосконалення законодавчо-нормативної бази.
"Проте низка запитань, зокрема, що стосуються фіскальної політики, залишаються неврегульованими. Впродовж наступних тижнів дискусії по цих питаннях продовжаться", - відзначив Альєр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас