Лакшмі Міттал прогнозує 21-процентне зростання цін на сталь в II кварталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лакшмі Міттал прогнозує 21-процентне зростання цін на сталь в II кварталі

Казна та Політика
352
Лакшмі Міттал, виконавчий директор ArcelorMittal, найбільшої сталеливарної компанії світу, заявив, що світові ціни на сталь можуть зрости на 21% у зв'язку з тим, що в найближчому майбутньому зростуть витрати на сировину для її виробництва.
"Витрати на виробництво сталі зростатимуть і будуть перекладені на споживачів, - заявив Міттал в інтерв'ю Bloomberg сьогодні в Лондоні. - Рівень європейських цін на гарячекатаний прокат зросте на $150 за тонну в II кварталі з нинішніх $700".
Тим часом, європейські асоціації сталеливарників Eurofer і автовиробників ACEA висловили заклопотаність підвищенням цін на сталь і зміною системи ціноутворення провідних постачальників залізняку Vale, Rio Tinto і ВНР Billiton. Єврокомісія відповіла, що не почне окреме розслідування за скаргою Eurofer, але використовує її в розгляді планованого об'єднання залізорудних активів ВНР і Rio Tinto. На думку Eurofer, якщо цей проект здійсниться, світовий ринок залізняку опиниться під контролем лише двох компаній.
Volkswagen AG, PSA Peugeot Citroen і Fiat SPA, що борються з падінням продажів автомобілів на внутрішньому ринку, також украй незадоволені швидким зростанням витрат на покупку сталі унаслідок змін в методах установки залізорудних цін. Виробники закликали Єврокомісію розібратися з цим питанням.
"Автомобільна промисловість просто не може впоратися з дією крайньою нестійкістю цін на виробничий матеріал, - заявив Арндт Еллінгхорст, лондонський аналітик Credit Suisse Group AG. - Це може стати причиною смерті автовиробників".
Вартість сталі складає 10-15% в собівартості автомобіля.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас