Експерт: На світових фондових площадках продовживлося зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: На світових фондових площадках продовживлося зростання

Фондовий ринок
208
На світових фондових площадках у четвер, 1 квітня, продовжилося зростаня на тлі позитивної макроекономічної статистики й росту цін на сировину.
Про це повідомив стратег компанії Astrum Investment Management Костянтин Литвин.
За його словами, американські та європейські фондові ринки в четвер закрилися на 18-місячних максимумах, а нафта закрилася на річних максимумах. Каталізатором росту акцій стала чергова порція позитивних макроданих з Європи й США. При цьому зростання цін на нафту зробило біржам додаткову підтримку.
Як відзначив Литвин, у Німеччині індекс виробничої активності, складений за опитуванням менеджерів з закупівлі, виріс із 57,4 пункти до 65,5 пункту в березні, набагато перевищивши ринкові очікування в 59 пунктів. Це говорить про прискорення темпів відновлення виробництва в Німеччині і ЄС, а якщо враховувати, що Німеччина є одним з найбільших експортерів, це вказує на продовження відновлення світового попиту.
Стратег також повідомив, що в США кількість первинних заявок на допомога з безробіття знизилося до 439 тис. - трохи менше очікуваних 440 тис. Індекс виробничої активності в США в березні, що розраховує інститутом управління поставками, також перевищив очікування, показавши зростання з 56,5 до 59,6 пункту, у той час як консенсус очікувань перебував на рівні 57 пунктів. Всі макроіндикатори вказують на відновлення виробництва, що на сьогодін є локомотивом росту світових фондових та сировинних ринків.
За інформацією Литвина індекс DJIA виріс за підсумками торгів у четвер на 0,65% до 10927 пунктів, а індекс S&P 500 додав 0,7% до 1178 пунктів. Європейські ринки також закрилися істотним ростом: індекс DJ Stoxx 600 виріс на 1,5% до 267 пунктів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас