Азаров: ВВП України перевищить рівень 1990 р. через 5 років і подвоїться через 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: ВВП України перевищить рівень 1990 р. через 5 років і подвоїться через 10 років

Казна та Політика
645
ВВП України перевищить рівень 1990 р. через 5 років і подвоїться через 10 років. Про це на відкритті засідання комітету заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.
Комітет з економічних реформ при уряді України почав розгляд проекту урядової програми на 2010 - 2020 рр. "Це перша наша програма, яка відкриває новий політичний шлях і дає старт структурним реформам", - сказав Азаров.
Він також зазначив, що в даній програмі будуть чітко визначені етапи діяльності уряду щодо проведення реформ, а також орієнтири ключових показників, яких належить досягти до кінця кожного етапу. Всього, за словами М.Азарова, програма умовно розділяється на 3 етапи. "На 2,5 роки - до обрання нового складу парламенту - це поточна програма діяльності уряду, яку ми розглядаємо насамперед. Це етап наведення ладу, виходу з кризи, закріплення тенденцій стабільного розвитку, подолання бідності", - сказав Азаров. Він наголосив, що до кінця цього етапу, ВВП України повинен досягти і перевищити докризовий рівень. "Наступний етап, який завершитися через 5 років від сьогодні, етап прискореного зростання на основі інвестиційно-інноваційної моделі і системних реформ. До кінця цього етапу, ми повинні перевищити рівень ВВП, який був у 1990 р. і подвоїти доходи громадян", - зазначив Азаров.
За словами прем'єр-міністра, третій етап, із завершенням через 10 років - це робота економіки України в умовах створення нових постіндустріальних галузей, "перетікання левової частки ВВП у високотехнологічні виробництва і сферу послуг". "Україна подвоїть свій ВВП, а доходи громадян досягнуть рівня європейських сусідів. ВВП на душу населення має бути на рівні, як мінімум країн-нових членів Євросоюзу... Фактично, мова йде про дві п'ятирічки: перша - відновлення і модернізація, друга, - постіндустріального прискорення", - резюмував прем'єр-міністр.
Нагадаємо, що за даними Держкомстату, реальний ВВП України в 2009 р. скоротився порівняно з 2008 р. в постійних цінах 2007 р. на 15,1%, номінальний склав 914,720 млрд грн.
У 2008 р. зростання ВВП в Україні порівняно з попереднім роком склало 2,1%. Зростання ВВП в 2007 р. в країні склало 7,6%. У 2006 р. реальний валовий продукт зріс на 7,1% порівняно з 2005 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас