Солана: Вирішення проблеми візового режиму між Україною та ЄС - питання місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Солана: Вирішення проблеми візового режиму між Україною та ЄС - питання місяців

Казна та Політика
1670
Колишній генсек НАТО і високий представник Європейського союзу з питань загальної візової політики Хавьєр Солана переконаний, що вирішення проблеми візового режиму між Україною і ЄС - питання місяців. Про це він заявив в інтерв'ю "Комерсант-Україна".
"Я не знаю точно, скільки це займе часу - 9, 12 або 20 місяців. Але в будь-якому разі вирішення проблеми візового режиму - питання місяців. Єдина умова - ви повинні провести всі необхідні реформи. Терміни їх проведення залежать лише від вас", - сказав він.
Також, на його думку, для вступу до ЄС Україні не обов'язково вступати до НАТО. "Фінляндія теж входить до числа нових членів ЄС, але вона не член альянсу, і при вступі їй це не зашкодило, - зазначив Солану. Він також додав, що головне, що потрібно робити уряду України, це не допустити дефолту і продовжувати економічні реформи.
Нагадаємо, що минулого тижня голова Комітету Верховної Ради України з питань євроінтеграції Борис Тарасюк заявив, що Євросоюз може ввести для України безвізовий режим через 2-3 роки. Такі терміни він назвав, керуючись досвідом балканських країн, які отримали безвізовий режим, після проведення необхідних реформ.
Він також додав, що єврокомісар Стефан Фюле в квітні прибуде до України для проведення відповідних консультацій з цього питання. "На мою думку, можна говорити про початок роботи з цього документу вже цього року. Отже все залежатиме від нас", - підкреслив Тарасюк.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас