ЄБРР у 2009 р. виділив Україні фінансування на EUR1,1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР у 2009 р. виділив Україні фінансування на EUR1,1 млрд

Кредит&Депозит
261
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) в 2009 році виділив Україні фінансування по нових проектах на загальну суму EUR1,1 млрд, повідомив керуючий директор ЄБРР по регіону Південної і Східної Європи, Туреччини, Кавказу і Центральної Азії Олівьє Декамп журналістам в Києві.
За його словами, при цьому торік ЄБРР надав країні EUR860 млн для реалізації проектів, затверджених в 2009 році, а також продовження реалізації раніше початих проектів.
"В минулому році ми зробили те, чого ніколи не робили, - інвестували біля EUR1,1 млрд, з яких 60%, - у фінансовий сектор, аби допомогти банкам вижити, 25% - в корпоративний сектор, в основному в агробізнес, де була потреба в обіговому капіталі і реструктуризації. Решту коштів було спрямовано в шість муніципалітетів", - сказав О.Декамп, відзначивши при цьому, що рекордне зростання фінансування було обумовлене наміром ЄБРР допомогти країні здолати кризу.
За його словами, в 2010 році інвестиції в країну також будуть значними. При цьому він не уточнив їх планований обсяг, оскільки новий уряд України повинен визначити пріоритетні для реалізації проекти.
"В значній мірі наша активність і обсяг нашої участі (у фінансуванні) в Україні залежатимуть від того, наскільки швидко і ефективно уряд України домовиться з МВФ. Це стане потужним сигналом для міжнародних ринків і інституцій, які можуть взяти участь у співфінансуванні при кредитуванні", - додав Декамп.
Серед пріоритетних напрямів діяльності ЄБРР в країні він, зокрема, назвав відновлення кредитування малих і середніх підприємств, а також підтримку крупних підприємств, що вистояли в кризі.
Він також повідомив, що ЄБРР може збільшити свою участь в статутних капіталах банків, в яких ЄБРР вже володіє пакетом акцій.
Крім того, за словами Декампа, в поточному році може розширитися кількість українських банків-учасників програми сприяння торгівлі країн Центральної і Східної Європи (TFP).
ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. За даними на 1 січня 2010 року він узяв зобов'язання відносно надання інвестицій на суму EUR4,8 млрд в рамках 194 проектів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас