Уряд ФРН: контроль за фінансовою допомогою Афганістану збережеться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд ФРН: контроль за фінансовою допомогою Афганістану збережеться

Казна та Політика
96
Уряд ФРН має намір зберегти контроль за розподілом фінансової допомоги в Афганістані. Про це заявив міністр із питань економічного співробітництва і розвитку Дірк Нібель, який прибув з візитом до Кабула.
На думку федерального уряду, контроль за розподілом фінансової допомоги, що виділяється Афганістану, має бути збережений. Про це заявив німецький міністр з питань економічного співробітництва і розвитку Дірк Нібель, який прибув у четвер, 1 квітня, із неоголошеним заздалегідь візитом до Кабула.
Як повідомляє агентство dpa, під час переговорів Нібель відхилив прохання представників афганської влади про передачу контролю за витрачанням коштів. Перш ніж вести мову про перерозподіл повноважень, необхідно досягти підвищення ефективності роботи уряду і зниження рівня корупції. Поки обидва ці критерію в Афганістані не виконані, вважає міністр.
Під час перебування в Кабулі Нібель проведе переговори з міністром фінансів Афганістану Омаром Захілвалом, а також познайомиться із перебігом реалізації німецьких проектів, зазначає агентство DAPD. Заплановані зустрічі з представниками ділових кіл, поліцейськими і військовослужбовцями. На конференції в Лондоні з Афганістану Німеччина пообіцяла надавати щорічну допомогу до 439 мільйонів євро, а також збільшити кількість інструкторів, які навчатимуть афганських поліцейських, нагадує DAPD.
Берлін також висловив готовність виділити 50 мільйонів євро до фонду реінтеграції помірних талібів. В зв'язку з цим німецький міністр підкреслив важливість надання підтримки тим афганцям, які приєдналися до бойовиків виключно з матеріальних, а не ідеологічних міркувань. Не йдеться про те, аби таким громадянам, що повернулися до мирного життя, виплачувалася певна сума. Ефективнішим шляхом стане створення можливостей для того, щоб вони пройшли навчання і отримали професію, зазначив Нібель.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас