Росія претендує на 300 об'єктів в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія претендує на 300 об'єктів в Україні

Аграрний ринок
6110
Росія претендує на право власності майже по 300 об'єктах соціальної сфери і промисловості, що знаходяться в Україні. Повністю відрегульовані питання лише щодо 12 з них. Про це заявив заступник керівника Росмайна Юрій Медвєдєв в інтерв'ю "Російській газеті".
За словами Медвєдєва, потрібні для доведення прав власності документи знайти дуже складно, а деякі практично і неможливо, а тому Росія пропонує змінити підхід до проблеми.
"Українська сторона, наприклад, пропонувала встановити обмежувальний термін для надання таких доказових документів. Якщо, наприклад, до години "ікс" папери не будуть надані, всі претензії автоматично знімаються. Ми категорично проти такого підходу. І виступаємо за так звану давність придбання. Тобто якщо підприємство успішне і сумлінно експлуатувалося тією чи іншою країною, наприклад, більше 15 років, значить, можна відійти від доказової бази і визнати право власності. Спроби ж використовувати доказову базу ведуть лише до розбіжностей", - пояснив Медвєдєв.
"Чекаємо, що при новому керівництві України підходи будуть скоректовані і процес визнання прав власності на об'єкти як в Росії, так і в Україні піде більш оперативно", - додав представник Росмайна.
За даними Росмайна, РФ має майно в понад 120 країнах світу. Це понад 3 тис. об'єктів, приблизна вартість яких на сьогоднішній день - близько 3 млрд. доларів.
За матеріалами:
Перший діловий
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас