З 5 квітня ЄС видаватиме візи "швидше і зрозуміліше" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 5 квітня ЄС видаватиме візи "швидше і зрозуміліше"

Казна та Політика
970
Європейський Союз чекає, що набуття чинності з 5 квітня Візового кодексу ЄС підвищить прозорість процедури отримання віз іноземцями, у тому числі й українцями. Про це говориться в повідомленні представництва ЄС в Україні.
На думку єврокомісара із внутрішніх справ Сесілії Мальмстрем, Візовий кодекс покликаний підвищити рівень прозорості даної процедури, оскільки вимагає давати мотивовану відповідь в разі відмови в прийнятті заяви на візу, а також надає громадянам право на апеляцію в разі відмови.
"З 5 квітня умови видачі шенгенських віз для громадян третіх країн стануть зрозумілішими, точнішими, прозорішими і швидшими", - упевнена комісар.
За її словами, завдяки набуттю чинності Візового кодексу зменшиться обсяг єдиної аплікаційної форми для отримання візи ЄС, а рубрики міститимуть пояснення для заповнення.
Громадяни України, що уклала угоду про спрощений візовий режим з ЄС, і надалі платитимуть 35 євро за візу, тоді як для громадян інших держав її вартість складає 60 євро.
Нагадаємо, Рада Європейського Союзу із закордонних справ розглядає можливість підписання "дорожньої карти" відносно введення безвізового режиму з Україною.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас