Американські фондові індекси зростають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські фондові індекси зростають

Фондовий ринок
200
Ф'ючерси на американські фондові індекси підвищуються на торгах у вівторок в очікуванні звіту щодо рівня довіри споживачів до економіки США в березні, повідомляє РІА Новості із посиланням на Bloomberg.
На торгах у вівторок ф'ючерс на індекс DJIA підвищився на 0,2% - до 10846 пунктів. Ф'ючерс на індекс широкого ринку S&P 500 набрав 0,2% і піднявся до 1171,10 пункту. Ф'ючерс на індекс високотехнологічних компаній NASDAQ-100 збільшився на 0,2% - до 1964 пунктів. "Основні економічні дані були відносно позитивними останнім часом, що підсилює тренд (відновлення економіки - ред.), - заявив агентству Bloomberg глава відділу аналізу ринку акцій LGT Capital Management Манфред Хофер.- Сьогодні є важливими дані щодо ринку житла і довіри споживачів. Довіра споживачів є визначальним моментом в США".
Позитивній динаміці ф'ючерсів сприяє оптимізм інвесторів, пов'язаний з перспективами відновлення найбільшої в світі економіки. Ще одним підтвердженням цьому може стати звіт дослідницької організації Conference Board щодо індексу довіри споживачів до економіки США за березень. Аналітики, опитані інформаційно-аналітичним інтернет-порталом dailyFX.com, прогнозують збільшення індикатора до 50 пунктів з 46 пунктів у лютому.
Тим не менше, хоча показник може продемонструвати зростання, аналітики вважають, що про стійке відновлення економіки можна говорити при перевищенні індикатора позначки 50 пунктів. Додав упевненості інвесторам і виступ міністра фінансів США Тімоті Гайтнера, який заявив напередодні, що роботодавці можуть незабаром приступити до створення нових робочих місць. "Економіка стає сильнішою, - заявив Гайтнер в інтерв'ю телеканалу CNBC. - Ймовірно, ми нарешті стоїмо на порозі стійкого періоду створення нових робочих місць". DJIA (Dow Jones Industrial Average, промисловий індекс Доу-Джонса) - середній показник руху курсів акцій 30 найбільших промислових корпорацій.
S&P 500 (Standard and Poor 500 Index) - індекс цін акцій 500 найбільших по ринковій капіталізації компаній. NASDAQ (National Association of Securities Dealers Automated Quotation, автоматизована система котирування Національної асоціації фондових дилерів) - індекс високотехнологічних компаній. Він розраховується на підставі котирувань звичайних акцій всіх компаній (резидентів США і іноземних), що торгуються в позабіржовій системі NASDAQ, зважених по ринковій капіталізації.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас