Український ринок акцій закрив тиждень корекцією вниз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій закрив тиждень корекцією вниз

Фондовий ринок
215
Український фондовий ринок в п'ятницю продовжив корекцію після стрімкого ралі останніх тижнів: гравці почали фіксувати прибуток, незважаючи на сприятливий зовнішній фон. За підсумками дня індекс "Української біржі" (УБ) впав на 0,91% - до 2305,26 пункту, індекс ПФТС - на 2,2%, до 907,54 пункту.
Як відзначив керуючий директор з міжнародних продажів і нових ринків Костянтин Лісничий, ринок намагається скоректуватися після 58%-ного зростання з початку року. За його словами, активно фіксували прибуток інвестори в металургійні активи і енергетику. На тлі просідання "блакитних фішок" естафета перейшла до акцій другого ешелону.
За словами економіста відділу інвестиційного консалтингу ІК "Альтана Капітал", Олександра Кушнарьова, аутсайдерами серед ліквідних паперів за підсумками дня стали акції машинобудівників і металургів, що демонстрували раніше найбільший ціновий приріст, за винятком деяких компаній, які зростали на корпоративних новинах.
Лісничий прогнозує зростання ринку наступного тижня на тлі активних західних покупок і позитивного зовнішнього фону.
На його думку, особливу увагу варто звернути на окремі трубні компанії і машинобудівні активи, які все ще досить сильно недооцінені.
На "Українській біржі" подешевшали практично всі ліквідні папери.
Акції Алчевського меткомбінату і "Азовсталі" втратили 1,7% і 1,8% капіталізацій відповідно.
Як відзначив Кушнарьов, винятком стали акції АвтоКрАЗу (14,39%), які вважаються одними з найбільш недооцінених в машинобудівній галузі.
Крім того, в "плюсі" виявилися акції Харцизького трубного заводу (+12,59%), які зростають на чутках про отримання підприємством нових замовлень.
Подорожчали акції Нижньодніпровського трубопрокатного заводу - на 9,66% після заяв комерційного директора "Інтерпайп" Данкана Пелла про те, що до 2011 року очікується пожвавлення на ринку труб у зв'язку з розвитком інфраструктури нафтогазової галузі під впливом підвищення попиту і цін на нафтопродукти.
На "Українській біржі" цього дня були укладені угоди на суму 73,7 млн грн.
На ПФТС в п'ятницю укладені угоди з акціями на суму 15,5 млн грн.
Як повідомила трейдер компанії "Фенікс Капітал" Ірина Барабанова, на іноземних ринках акцій спостерігалася змішана динаміка. Різноспрямовано торгувалися папери агросектора: акції "Астарти" додали 1,36% на дуже низьких обсягах, "Кернелу" - знизилися на 0,27%. У паперах нафтогазового сектора (JKX, Cadogan Petroleum, Regal Petroleum) спостерігалося падіння. За її словами, трохи зросли папери девелопера "ТММ" на низьких обсягах торгів.
Продовжили демонструвати позитивну динаміку акції "Агротону" (+0,62%)
З акціями девелопера "КДД" цього дня не проходило операцій.
Як повідомили в компанії "Фенікс Капітал", український ринок євро бондів у п'ятницю не демонстрував особливої активності. Операцій в п'ятницю майже не було, деякий інтерес покупців спостерігався до випусків Приватбанку і VAB банку. Суверенні випуски торгувалися без зміни ціни впродовж всієї торгівельної сесії. Інтерес також спостерігався до євробондів банка "Надра", спреди яких звузилися впродовж сесії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас