Аналітики оцінили Facebook в 35 мільярдів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики оцінили Facebook в 35 мільярдів доларів

Фондовий ринок
259
За оцінками аналітиків з Private Equity Data Center (PEDC), "справедлива" вартість Facebook може становити 35 мільярдів доларів, пише Silicon Alley Insider. На сьогодні капіталізація соцмережі на біржі SecondMarket становить 16 мільярдів доларів.
Вартість Facebook була підрахована з урахуванням можливого 80-відсоткового дисконту, з яким Facebook пропонує опціони на покупку своїх акцій. Таке припущення було зроблено аналітиками на підставі деяких попередніх пропозицій Facebook. При цьому аналітики особливо відзначили, що це допущення є непідтвердженим, і попередили ринок про умовності власних висновків.
У своєму розрахунку аналітики виходили з вартості звичайних акцій соцмережі в 16,17 долара, опублікованвй в січневому повідомленні про розміщення опціону. Тоді Facebook запропонував інвесторам придбати опціони на покупку 19,9 мільйона звичайних акцій за трохи більш ніж 321 мільйон доларів.
Відзначимо, що раніше корпорація Microsoft і холдинг Digital Sky Technologies (DST) оцінили Facebook відповідно в 15 і 10 мільярдів доларів при покупці пакетів акцій соцмережі. Згодом DST, що є одним з найбільших акціонерів Facebook, придбав звичайні акції компанії за 14,77 долара, оцінивши її вже в 6,5 мільярда. SAI відзначає, що холдинг продовжує активно скуповувати акції у інвесторів і співробітників і на сьогодні
Соціальна мережа Facebook є найбільшою у світі. Її аудиторія перевищує 400 мільйонів чоловік. При цьому Facebook є приватною компанією, і не публікує фінансової інформації у форматі, прийнятому для публічних компаній, чиї акції торгуються на біржі.
Представники Facebook періодично повідомляють деякі показники, так, член ради директорів Марко Андреессен припускав, що в 2009 році виторг Facebook перевищить 500 мільйонів доларів. В 2010 році, за даними блога Inside Facebook, соцмережа планує виручити понад мільярда доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас