Азаров виступив за активізацію діалогу з ЄС щодо спрощення візового режиму та модернізації ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров виступив за активізацію діалогу з ЄС щодо спрощення візового режиму та модернізації ГТС

Енергетика
163
Прем'єр-міністр України Микола Азаров виступає за активізацію діалогу з Європейським Союзом про спрощення візового режиму для українців і щодо модернізації української ГТС.
Про це Микола Азаров заявив під час зустрічі з делегацією Європейського Парламенту на чолі з депутатом Європарламенту, віце-президентом Групи прогресивного альянсу соціалістів і демократів у Європейському Парламенті, Андріаном Северіном, повідомили в прес-службі уряду.
Азаров відзначив, що сьогодні безвізовий режим у країни ЄС введений для досить вузького кола українців. За його словами, ЄС дотепер не виконав своїх зобов'язань щодо спрощення візового режиму: "З одного боку Україна взяла на себе серйозні зобов'язання з реадмісії, з іншого боку Європейський Союз не виконав свої зобов'язання щодо спрощення візового режиму".
При цьому Глава українського Уряду висловився за необхідність активізації реальних, а не декларативних, взаємовигідних напрямків співробітництва, зокрема, в економічній та енергетичній галузях. "Рік пройшов після підписання меморандуму про модернізації української газотранспортної системи, а справа не зрушилася з місця", - привів приклад Азаров.
В свою чергу віце-президент Групи прогресивного альянсу соціалістів і демократів у Європейському Парламенті Андріан Северін відзначив, що його об'єднання всіляко підтримує розвиток двостороннього співробітництва з Україною на взаємовигідних умовах, зокрема, що стосується питань в енергетичній сфері, формування зони вільної торгівлі, підписання Угоди про асоціації з ЄС, спрощення візового режиму.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас