Рада директорів МВФ схвалив виділення Білорусії 700 млн дол. за програмою stand-by — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада директорів МВФ схвалив виділення Білорусії 700 млн дол. за програмою stand-by

99
Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) ухвалив рішення щодо завершення фінального огляду програми stand-by у Білорусії й виділенні республіці останнього траншу в розмірі $700 млн у рамках діючої програми на $3,6 млрд.
"Уже є позитивне рішення про схвалення радою директорів МВФ фінального, четвертого огляду програми stand-by і виділення Білорусії останнього траншу кредиту", - повідомила агентству "Інтерфакс-Захід" постійний представник МВФ у Білорусії Наталія Колядина.
"Влада Білорусії вже висловили готовність виконати передбачені в рамках листи про наміри зобов'язання", - сказала вона, пояснивши, що мова йде про індикативні показники щодо чистих іноземних резервів і чистих внутрішніх активів станом на 31 березня 2010 року.
За словами представника фонду, у рамках четвертого огляду з урахуванням змін умов імпорту нафти була ускладнена грошово-кредитна політика, знижений запланований обсяг фінансування держпрограм, почато деяке ослаблення валютного курсу "як кошти адаптації до підвищення цін на нафту".
МВФ очікує, що в найближчим часом Білорусія збереже запланований валютний режим з урахуванням того, що Нацбанку має можливість зміни курсу рубля як убік зміцнення, так й убік зниження, додала Колядина.
Як повідомлялося раніше місія МВФ, яка працювала в Мінську 3-16 лютого, дійшла згоди із владою Білорусії про завершення фінального огляду й підтвердила, що влада країни станом на кінець грудня минулого року виконала всі заплановані критерії програми й структурні перетворення.
Білорусія реалізує із МВФ програму стабілізації платіжного балансу, що підтримується кредитом stand-by на $3,6 млрд. Період дії програми - із січня 2009 року по квітень 2010 року. На початок 2010 року МВФ виділив Білорусії майже $2,9 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас