Ющенко: РФ - за зниження цін на газ і вимагає від України створення союзної держави або приєднання до Митного союзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: РФ - за зниження цін на газ і вимагає від України створення союзної держави або приєднання до Митного союзу

Енергетика
550
Газові контракти настільки вигідні Росії, що для їх перегляду Москва вимагає від Києва створення союзної держави або приєднання до Митного союзу, переконаний третій президент України Віктор Ющенко.
"Вони (газові контракти – ред.) настільки вигідні для російської сторони, що для їх перегляду недостатньо навіть здачі українських економічних інтересів, на які була готова нинішня влада, – створення консорціуму з управління української ГТС або допуск "Газпрому" на внутрішній ринок. Російська сторона сьогодні практично вимагає за зниження ціни на газ створення союзної держави або, принаймні, приєднання до Митного союзу з Росією", - цитує В.Ющенко прес-служба партії "Наша Україна".
В.Ющенко відзначив, що за контрактом від 19 січня 2009 року Україна отримала одну з найвищих цін на газ при найнижчих тарифах на транзит; зобов'язалася викупляти об'єми газу, які не споживає, а при щонайменшому порушенні угоди з боку України Росія отримала право застосовувати суворі санкції, – без аналогічного гарантування своїх зобов'язань.
"Україна розплачується за халатність уряду Юлії Тимошенко", - підкреслив В.Ющенко.
Разом з тим він закликав нинішню владу не торгувати українськими інтересами, а скористатися досягненнями, отриманими під час його президентства. Зокрема, йдеться про виконання Брюссельського меморандуму з ЄС щодо модернізації української газотранспортної системи і розвитку Каспійсько-Чорноморсько-Балтійського енерготранспортного простору як механізму контролю над цивілізованим транспортуванням енергоносіїв до Європи.
"Ми повинні використовувати наші переваги, тим більше в умовах, коли російська сторона налаштована максимально використовувати капітулянтські рішення уряду Тимошенко", - резюмував В.Ющенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас