Газ для Білорусії в 2010 році подорожчає на 16% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газ для Білорусії в 2010 році подорожчає на 16%

Енергетика
119
Покупка контрольного пакету в "Бєлтрансгазу" відповідає корпоративній політиці компанії "Газпрому" у сфері інвестицій. Таку заяву зробив у Мінську заступник голови "Газпрому" Андрій Круглов.
"Що стосується корпоративної політики "Газпрому" в області інвестицій, то ми прагнемо до того, щоб отримати контроль", - заявив Круглов. Також він відзначив, що будь-які нові інвестиції в "Бєлтрансгаз" "Газпром" також має намір обговорювати з точки зору відповідності цій корпоративній політиці.
"Газпром уважно розглядатиме кожну пропозицію в рамках корпоративних норм прибутковості на інвестиції", - відзначив заступник голови "Газпрому" і пояснив, що такі норми встановлені на рівні не менше 12%.
На сьогоднішній день у власності "Газпрому" перебуваєя 50% акцій "Бєлтрансгазу". На зборах акціонерів "Бєлтрансгазу" 31 березня 2010 року буде обрано новий склад Наглядової ради, до складу якої увійдуть по 4 представники від "Газпрому" і білоруської сторони.
Раніше сьогодні стало відомо, що середньорічна ціна на газ для Білорусії в поточному році складе $171,5 за тисячу кубометрів, що на $23,5 або 16% більше, ніж торік.
За словами Андрія Круглова, борги Білорусії за газ зараз досягають $94,5 млн, при цьому вся заборгованість утворилася в поточному році. Заступник голови правління "Газпрому" підкреслив зацікавленість компанії в переході на розрахунки в російських рубля, що дозволить знизити валютні ризики.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас