Країни БРІК підготують стратегію допомоги бідним верствам населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни БРІК підготують стратегію допомоги бідним верствам населення

Казна та Політика
370
Країни БРІК (Бразилія, Росія, Індія, Китай) за підсумками першої зустрічі глав сільгоспвідомств цих країн підписали декларацію, яка передбачає розробку стратегії забезпечення продовольством найуразливіших верств населення.
Як відзначається в документі, значна частина населення, що проживає в країнах БРІК, належить до вразливих груп, які потребують державної підтримки. Це додає особливої значущості розробці стратегії. "Обмін досвідом в галузі виробництва продовольства і створення соціальних систем постачання і надання продовольчої допомоги вразливим верствам населення і людям, які постраждали в результаті природних катастроф, стає украй важливим", - сказано в документі.
Як повідомив на прес-конференції міністр сільського господарства Китаю Хань Чанфу, основна частина бідного населення країни живе в сільській місцевості, "і уряд прагне забезпечити йому мінімальний рівень споживання". В країні діє низка соціальних програм, у тому числі й ті, які дають можливість отримання продуктів за картками, повідомляє "Інтерфакс".
Міністр сільського господарства, продовольства і цивільного постачання, а також у справах споживачів і громадського розподілу Індії Шарад Павар повідомив, що для найвразливіших верств населення продовольство продається за нижчими цінами. На сьогодні в Індії йде експеримент з впровадження так званих продовольчих карток. Він проводиться в двох містах, але якщо результати виявляться позитивними, то буде поширений на всю країну, додав міністр.
За словами міністра сільського господарства Бразилії Гілерме Кассела, програми допомоги найбільш бідним верствам населення в країні реалізуються, зокрема, через префектури, домашні господарства, школи.
Як вже повідомлялося, російські союзи виробників зерна, молока і м'яса пропонують російським держорганам повернутися до ідеї продовольчих карток для малозабезпечених росіян, які, на їх думку, дозволять і нагодувати тих, хто недоїдає, і стимулювати внутрішній попит на продовольство. В країнах БРІК проживає 2,83 млрд осіб, що складає 42% світового населення.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас