Мінфін: Вся прострочена заборгованість з повернення ПДВ погашатиметься держоблігаціями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: Вся прострочена заборгованість з повернення ПДВ погашатиметься держоблігаціями

580
В Україні вся прострочена заборгованість із повернення ПДВ погашатиметься держоблігаціями. Про це на брифінгу в Кабінеті міністрів України заявив заступник міністра фінансів Сергій Рибак.
"Ми плануємо випуск на сьогоднішній момент ПДВ-облігацій, тому що цей механізм вже підтвердив себе в 2007 р. Тоді вдалося розблоковувати систему неповернення ПДВ... Облігаціями ми намагатимемося погасити заборгованість (прострочену). Заборгованість вся, передбачається, компенсуватиметься ПДВ-облігаціями. Живими грошима виплачуватимуться, за першими нашими припущеннями, поточні суми на повернення ПДВ за контрактами, які зараз складатимуться", - пояснив С.Рибак.
Він також повідомив, що погашення заборгованості з відшкодування ПДВ може початися не раніше, ніж набуде чинності закон України "Про державний бюджет на 2010 г.", проект якого все ще розробляється в уряді і має бути розглянутий Кабміном і направлений до Верховної Ради в 10-х числах квітня. "З моменту набуття чинності закону про держбюджет на 2010 р., з тієї миті і буде розблокована система повернення ПДВ, тобто ми на рахунках отримаємо "нуль" щодо неповернення, і та сума, яка зараз вважається, як прострочена заборгованість із ПДВ, вона буде розстрочена, і за якийсь період часу виплачена грошовим ресурсом", - зазначив С.Рибак.
Нагадаємо, 24 березня прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що уряд України має намір випустити до 1 липня 2010 р. п'ятирічні облігації внутрішнього державного займу для реструктуризації боргу з ПДВ.
"Ми обнулимо нашу заборгованість із ПДВ, і від 1 липня відшкодування ПДВ повинне здійснюватися в автоматичному режимі", - сказав керівник українського уряду. Він поставив завдання перевірити законність висунутих до повернення з бюджету сум ПДВ. На думку М.Азарова, існуючий борг у 3 млрд дол. є "нереальним".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас