Точка зору: Україні не уникнути підвищення цін на електроенергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Україні не уникнути підвищення цін на електроенергію

Енергетика
1779
"Енергетична галузь в Україні перебуває в дуже поганому стані. Ще гірше, ніж економіка", - заявила експерт енергетичного ринку Світлана Голікова. За її словами, у нас є шанс вижити, лише якщо зараз погодитися на реформування енергетичної галузі, яка перейде від ручного управління до більш ринкового механізму, і якщо буде прийнято рішення про економічне вирівнювання тарифів і скасування субсидій і дотацій.
"Перша реформа - це прийняти закон про ринок електроенергії в Україні нової моделі. Цей законопроект вже розроблений, він може бути винесений вже найближчим часом", - заявила експерт.
Крім того, стверджує С.Голікова, необхідно змінити систему цін і тарифів.
"Нам не уникнути підвищення цін на електроенергію. Держава дотує населення за рахунок промисловості. Тобто ми переплачуємо ціну промислових товарів - газ дорогий, хліб, цукор дорожчий, ніж потрібно, м'ясо й інші продукти, зате без ліку використовуємо електроенергію, тому що вона дуже дешева", - розповіла вона.
На питання, наскільки збільшиться ціна на світло і електроенергію, С.Голікова заявила: "Навіть якщо підвищення тарифів йтиме дуже поступово, то кожна сім'я десь приблизно платитиме на 4 гривні більше. Звичайно, це буде потрясінням. Але для цього потрібно вести роз'яснювальну роботу".
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас