Розпродаж активів AIG озолотив гравців Уолл-стріт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розпродаж активів AIG озолотив гравців Уолл-стріт

806
Розпродаж активів імперії страховика American International Group Inc., що руйнується, буквально "озолотила" гравців Уолл-стріт. Інвестбанки і фонди, що забезпечують розпродаж активів проблемної страхової компанії, заробили на цьому понад $500 млн., повідомляє Reuters.
З моменту колапсу AIG у вересні 2008 року кожен великий банк Уолл-стріт отримав від процесу реструктуризації страховика свою частку, йдеться в звіті Freeman Consulting. Проте найкрупніші операції припали на поточний квартал, коли протягом всього одного тижня AIG продав 2 великі зарубіжні підрозділи по страхуванню життя своїм конкурентам Prudential Plc. і MetLife Inc. Ці операції оцінюються в $51 млрд.
Завдяки участі в цих операціях в якості консультантів, рейтинги деяких інвестбанків різко злетіли вгору. Так, приватний інвестфонд Blackstone Group LP, що виступав як консультант AIG впродовж всього процесу реструктуризації компанії, піднявся в світовому рейтингу з 78 на 9 місце. У свою чергу інвестбанк Lazard Ltd., який надавав консультаційні послуги Prudential, зайняв п'яту позицію, піднявшись на неї з одинадцятого місця.
AIG була змушена приступити до розпродажу своїх активів для того, щоб погасити борг перед урядом США у розмірі $182,3 млрд. Всього до теперішнього часу було проведено 90 операцій з розпродажу активів страхової компанії, внаслідок чого AIG удалося залучити близько $67,7 млрд. Вартість консультаційних послуг для учасників цих операцій склала $567,2 млн.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас