Японія має намір боротись із дефляцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія має намір боротись із дефляцією

356
В Японії ціни на основні споживчі товари впали в лютому на 1,2% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Це означає, що Банку Японії може знадобитись ослаблення кредитно-грошової політики протягом найближчих місяців, повідомляє Reuters.
Основний індекс споживчих цін, який враховує ситуацію у сфері енергетики, але не включає аналіз цін на продукти харчування, зареєстрував практично рекордне падіння, оскільки слабкий попит на побутові товари змусив виробників знизити ціни.
Багато аналітиків чекають, що уряд Японії, що загрузнув в боргах, змушуватиме свій Центробанк ослабити кредитно-грошову політику. Міністр фінансів країни Наото Кан вже заявив про необхідність додаткових кроків в боротьбі з падінням цін. Економісти і аналітики чекають відповідного рішення монетарної влади протягом найближчих трьох місяців.
"Японії потрібно пройти довгий шлях, перш ніж країну вдасться витягнути з дефляції. Банк Японії заявив, що підтримуватиме легку монетарну політику. Вони повинні робити це протягом дуже довгого часу для того, щоб уникнути падіння цін", - говорить головний економіст Norinchukin Research Institute Такесі Мінамі.
Державний борг Японії вже майже в 2 рази перевищив розмір ВВП цієї країни. У зв'язку з цим рейтингові агентства погрожують уряду зниженням суверенного рейтингу в тому випадку, якщо влада не продемонструє більшої фінансової дисципліни.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас