Відновлення економіки залишається нестабільним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відновлення економіки залишається нестабільним

Казна та Політика
445
Лідери Європейського Союзу вважають відновлення економіки регіону нестійким і пропонують залишити державні програми стимулювання до повної стабілізації, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на проект рішень саміту ЄС, що завершується в п'ятницю.
"Економічна ситуація покращується, але відновлення все ще нестабільне", - говориться в документі. Також наголошується, що своєчасна реалізація exit strategy на тлі повного відновлення економіки буде дуже важливою для державних бюджетів і фінансової системи.
Лідери ЄС в четвер досягли угоди відносно програми підтримки Греції, що переживає бюджетну і боргову кризу. Механізм екстреної фінансової допомоги Греції набуде чинності в разі нездатності Афін продовжувати запозичення на фінансовому ринку. План передбачає виділення кредитів Греції на двосторонній основі на ринкових умовах і разом із фінансуванням з боку Міжнародного валютного фонду (МВФ).
"Ми зараз зіткнулися із величезним рівнем заборгованості, повільним структурним зростанням і високим безробіттям. Відновлення макроекономічної стабільності і повернення державних бюджетів на стійкий шлях розвитку є необхідними умовами зростання", - наголошується в проекті рішення саміту ЄС, що виявився у розпорядженні Bloomberg.
Європейські лідери в цьому документі також підкреслюють важливість прогресу у сфері регулювання фінансового сектора, включаючи вимоги до капіталу фінкомпаній, кризове управління, ринки деривативів і кредитних дефолтних свопів на держпапери.
"Необхідний швидкий прогрес в зміцненні фінансового регулювання і нагляду як в ЄС, так і на міжнародному рівні, у тому числі в масштабах G20, аби забезпечити однорідність конкурентного середовища на міжнародному рівні", - говориться в проекті.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас