Кунізин ввів у Севастополі надзвичайний стан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кунізин ввів у Севастополі надзвичайний стан

Казна та Політика
915
Голова Севастопольської міської державної адміністрації Сергій Куніцин ввів у Севастополі режим надзвичайного стану. Про це повідомляє прес-служба міськдержадміністрації.
В наказі зокрема підкреслюється, що за станом на 24 березня 2010 р. в Севастополі склалася критична ситуація в забезпеченні нормальних умов життєдіяльності населення і підприємств міста. Причина - катастрофічний брак коштів для розрахунків за спожиті енергоносії (електроенергію, природний газ, мазут, вугілля, воду) підприємствами ЖКГ.
Зокрема, з другої декади березня відключені від подачі електроенергії об'єкти першої черги КП "Севгорводоканал".
"Несвоєчасні і неповні розрахунки населення міста і підприємств за надані послуги з подачі питної води, тепла і гарячої води і невідшкодування витрат підприємств відповідно до собівартості послуг, призвели до створення умов для виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру з повною зупинкою функціонування систем централізованого забезпечення життєдіяльності міста", - говориться в указі.
За наказом в місті "до нормалізації ситуації в роботі комунальних служб і підприємств, що забезпечують життєдіяльність міста й інших населених пунктів, ввести економічно обґрунтовані тарифи на послуги із забезпечення населення міста питною водою, теплом, гарячою водою і послуги з утримання житлового фонду міста".
В наказі говориться, що він буде скасований, якщо міськрада надасть в повному обсязі дотації комунальним підприємствам міста із відшкодування собівартості реальних витрат, відповідно до тарифів встановлених міськрадою в 2006 р.
Нагадаємо, 24 березня Апеляційний адміністративний суд Севастополя визнав недійсним наказ Сергія Куніцина про підвищення тарифів на послуги ЖКГ з дати його прийняття - 21 вересня 2009 р. Так звані "економічно обґрунтовані тарифи" на послуги ЖКГ були підвищені в 3-4 рази. За даними на 1 січня, за новими розцінками платили 65% населення міста, решта - за тарифами, які затвердила міська рада в 2006 р. Ті, хто платив за новими тарифами, звертатимуться до суду і вимагатимуть повернення або перерахунку грошових коштів.
Завідуюча юридичним відділом міської ради (який в цій справі виступав третьою стороною) Олена Близнюк зазначила, що в правоохоронних органів міста тепер є всі підстави притягнути Куніцина до відповідальності, оскільки своїм протиправним наказом він завдав збитку не лише громадянам, але і комунальним підприємствам.
У державної адміністрації залишається можливість оскаржити це рішення у Вищому адміністративному суді України.
У вересні 2009 р. Куніцин також оголошував про введення надзвичайного стану на території міста через катастрофічну ситуацію у сфері житлово-комунального господарства.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас