В Україні може початися виробництво автомобілів Seat — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні може початися виробництво автомобілів Seat

541
Найбільший виробник автомобілів у світі Volkswagen Group розглядає Україну як потенційний виробничий майданчик для одного зі своїх підрозділів - іспанської марки Seat.
Про це заявив Аркадіуш Міткевич, генеральний директор "Формула Мотор Україна" - компанії, яка є офіційним імпортером Seat. Ринком збуту для цих автомобілів стануть країни СНД, пише видання "Дело".
Найбільш вірогідним претендентом на виробництво Seat як в Україні, так і на всьому післярадянському просторі є автозавод "Єврокар", який належить Олегу Бояріну. Представники підприємства коментувати потенційну можливість виробляти Seat виявилися не готові. На користь підприємства Бояріна грає те, що "Єврокар" вже має досвід виробництва Seat.
Експерти впевнені, необхідність перенесення виробництва до Східної Європи продиктована економічною ситуацією в світі. "Над цим сьогодні замислюються багато автовиробників. Випускати автомобілі у нас дешевше. Взяти хоч би зарплати українських працівників. Вони набагато нижчі, ніж в тій же Іспанії", - відзначає Олег Назаренко, генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД).
До того ж і самим дистриб'юторам вигідно збирати автомобілі своїми силами, а не імпортувати готові. Так, в Україні шлях від просто імпортера до виробника пройшли такі компанії, як "Богдан" (освоїв складання автомобілів Hyundai), "УкрАвто" (з минулого року виробляє Kia), "АІС" (збирає корейські SsangYong). Складання автомобілів на власних виробничих потужностях дозволяє дистриб'юторам економити на ввізних митах.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас