ЄС та МВФ нададуть Греції 22 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС та МВФ нададуть Греції 22 млрд євро

Казна та Політика
714
Джерело в дипломатичних колах підтвердило агентству Associated Press інформацію про те, що лідери Німеччини і Франції досягли "консенсусу" із надання допомоги Греції.
Співрозмовник AP розповів, що угода, до якої змогли дійти канцлер Ангела Меркель і президент Ніколя Сарокозі, обумовлює заходи із надання допомоги Греції, а також іншим членам співдружності, що мають потребу, силами як країн Європейського союзу, так і Міжнародного валютного фонду (МВФ).
Джерело також повідомило, що загальний обсяг коштів, які ЄС і МВФ виділять Афінам, складе близько $22 млрд. Велику частину грошей нададуть європейці. Офіційно про заходи із порятунку Греції буде оголошено сьогодні пізніше, розповів співрозмовник агентства.
Раніше Financial Post із посиланням на своє джерело в німецькому уряді повідомив, що Саркозі і Меркель зустрілися напередодні дводенного саміту, аби обговорити можливість надання допомоги Греції, бюджетний дефіцит якої загрожує євро.
Угоду було передано президентові Європейського союзу Херману ван Ромпею безпосередньо перед відкриттям зустрічі 27 лідерів країн ЄС, очікується, що воно включатиме і допомогу Міжнародного валютного фонду.
Нагадаємо, в Брюсселі проходить подвійний саміт Євросоюзу і зони євро, в рамках якого лідери 16 країн зони євро повинні прийняти план допомоги Греції для стабілізації єдиної європейської валюти. На саміті 27 глав держав і урядів ЄС має бути затверджена посткризова соціально-економічна стратегія співтовариства на найближче десятиліття.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас