Держказначейство: Над кожним українцем висить борг у 8 тисяч гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держказначейство: Над кожним українцем висить борг у 8 тисяч гривень

Казна та Політика
7681
Всі податки, які на сьогодні надходять до загального фонду Державного бюджету, Державне казначейство України вимушене спрямовувати на погашення внутрішніх і зовнішніх боргів попереднього уряду.
Про це заявив голова Держказначейства Сергій Харченко на брифінгу, повідомили в управлінні зі зв'язків із засобами масової інформації Секретаріату кабінету міністрів.
За словами Харченка, лише в квітні 2010 року на обслуговування внутрішнього і зовнішнього боргу України буде направлено 5,7 мільярда гривень, при тому що Державна податкова адміністрація до загального фонду Держбюджету в квітні збере 5,6 мільярда гривень.
"Кожен українець зараз живе у борг. Кожен українець, у тому числі і діти, заборгували за попереднього уряду майже 8 тисяч гривень. І ці борги нам потрібно повертати", - підкреслив Харченко.
Він, однак, підкреслив, що Держказначейство поверне абсолютно всі борги і стабілізує ситуацію.
"На казначейському рахунку зараз наводиться лад, який дасть можливість своєчасно фінансувати всі державні програми. Ми зараз говоримо всім громадянам України, що із сьогоднішнього дня ми гарантуємо стабільність єдиного казначейського рахунку і державних фінансів в Україні", - заявив глава Держказначейства.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас