Daimler і Renault готують стратегічне партнерство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Daimler і Renault готують стратегічне партнерство

124
Автомобілебудівні концерни Daimler і Renault перейшли до фінальної стадії переговорів про масштабне стратегічне партнерство, в рамках якого компанії можуть стати власниками символічних міноритарних пакетів акцій одна одної. Очікується, що про альянс буде оголошено в квітні, повідомляє газета Financial видання із посиланням на неназвані джерела.
Німецький і французький автовиробники обговорили низку спільних проектів, зокрема, про створення нової платформи міні-кара і розробки спільних автокомпонентів для вантажівок і електрокарів.
Daimler і Renault також обговорюють, чи надавати доступ до своїх розробок іншим партнерам. В разі Renault йдеться про Nissan, який може бути зацікавлений в дизельних двигунах, розроблених Daimler для автомобілів преміум-класу і вантажівок.
В спільне володіння перейде пакет розміром не більше 3% акцій, упевнені спостерігачі.
Джерело видання повідомляє, що Daimler і Renault можуть прийти до рішення продовжити співпрацю без укладення альянсу і спільного володіння пакетами своїх акцій, проте саме злиття капіталу дозволить спростити тіснішу співпрацю компанія в області НІОКР і закупівлі комплектуючих.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас