Економіка Латвії впаде ще на 2,8% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка Латвії впаде ще на 2,8%

Казна та Політика
211
В показниках економіки Латвії продовжують показуватися позитивні тенденції, проте очікується, що в 2010 р. економіка впаде ще на 2,8%, йдеться в макроекономічному огляді країн Східної Європи - SEB Eastern European Outlook.
На думку авторів, обсяги експорту порівняно малі для того, щоб стати основою загального економічного прориву. А внутрішня девальвація, яка виражається в зменшенні зарплат і цін, продовжить обмежувати економічну активність. Споживання продовжить падати і до кінця 2010 р. може досягти своєї нижчої крапки.
Передбачається, що найвищий рівень безробіття жителям Латвії належить пережити в середині поточного року. Його зниження відбуватиметься дуже поступово впродовж багатолітнього періоду.
Більше на економічні процеси вплинуть майбутні вибори і здатність уряду меншості прийняти рішення, необхідні для економіки. Автори дослідження підкреслюють, що дуже важливо намітити контур бюджету наступного року і очікуваних заходів фіскальної консолідації. Прогнозованість політичного середовища стане основою стабільності фінансових ринків, вважають експерти.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас