Голова правління: "Укртелеком" не має проблем з обслуговуванням боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова правління: "Укртелеком" не має проблем з обслуговуванням боргів

366
ВАТ "Укртелеком" не має проблем з обслуговуванням боргів компанії. Про це заявив голова правління компанії Георгій Дзекон.
"Ми не відчуваємо жодних проблем з обслуговуванням зовнішніх боргів. Якби я це сказав, знаючи, що в травні ми не заплатимо, значить, я б вас обдурив", - сказав він.
За словами Г.Дзекона, "буде знайдений той чи інший варіант", який задовольнить і "Укртелеком", і кредиторів.
Він також відзначив, що як і раніше вважає необхідною приватизацію компанії. На його думку, перш за все вона має бути проведена на відкритому аукціоні, крім того, необхідно прийняти закон про Фонд універсальних послуг.
"Якщо він буде прийнятий, вартість "Укртелекому" значно підвищиться. Якщо продавати без цього - ціна буде не та, яку могли б отримати", - сказав він.
За словами Г.Дзекона, те, що філія спецзв'язку буде виведена з підприємства перед продажем, не вплине на його ціну.
Як повідомлялося, Фонд державного майна України (ФДМ) цього року планує виставити на продаж контрольний пакет акцій ВАТ "Укртелеком".
За словами виконуючого обов'язки голови ФДМ Володимира Рябченка, стартова ціна держпакету акцій компанії складе близько 7 млрд. грн. За його оцінкою, капіталізація "Укртелекому" сьогодні складає 10 млрд. грн.
В.Рябченко також відзначив, що фонд розраховує приватизувати 67-процентний пакет акцій компанії і залишити в держвласності блокуючий 25-процентний держпакет, проте остаточне рішення про розмір пакету, за його словами, залишається за урядом. Він відзначив, що хоча на даний момент "Укртелеком" не готовий до продажу, проте ФДМ проведе всю необхідну роботу, щоб підготувати його до приватизації.
Нагадаємо, згідно затвердженому наказом ФДМ №1272 від 11 серпня 2009 року щомісячному пооб’єктному плану-графіку приватизації на III-IV квартали 2009 року, ФДМ планував у грудні 2009 року оголосити приватизаційний конкурс з продажу 67,790% державного пакету акцій ВАТ "Укртелеком".
19 серпня 2009 року в.о. голови Фонду держмайна Дмитро Парфененко заявив, що фонд не планує в 2009 році продавати держпакет акцій "Укртелекому".
Довідка. ВАТ "Укртелеком" - монополіст на ринку місцевого зв'язку (понад 10,3 млн. абонентів). Компанія також надає послуги мобільного зв'язку (майже 300 тис. абонентів), широкосмугового доступу в Інтернет (понад 600 тис. абонентів) і тому подібне.
Дохід компанії в 2008 році (з ПДВ) склав 7,89 млрд. грн., в 2007 році - 8,039 млрд. грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас