Білорусь створила компанію для постачань цукру в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь створила компанію для постачань цукру в Україну

366
Білорусь створила ТОВ "Білоруська аграрна компанія" для централізованих постачань цукру в Україну. Як повідомили в концерні "Бєлгоспіщепром", вона поставлятиме лише буряковий цукор за цінами українського внутрішнього ринку.
Засновниками нової компанії виступили чотири цукрові заводи Білорусі - ВАТ "Городейський цукровий комбінат", ВАТ "Слуцький цукрорафінадний комбінат", ВАТ "Скидельський цукровий комбінат", ВАТ "Жабінковський цукровий завод". Базуватися вона буде в Києві.
В концерні відзначили, що необхідність створення єдиного постачальника білоруського цукру в Україну "назріла у зв'язку із звинуваченнями в демпінговому імпорті цукру з Білорусі різними постачальниками".
"Створена компанія стане єдиним представником цукрової галузі Білорусі на ринку України і поставлятиме лише буряковий цукор за цінами внутрішнього українського ринку", - заявили в концерні, додавши, що робота компанії буде направлена "в першу чергу на забезпечення прозорості і законності постачань білоруського цукру-піску в Україну".
Зараз розробляється механізм постачання білоруського цукру в рамках угоди про вільну торгівлю між Білоруссю і Україною.
В концерні також повідомили, що в даний час сторони ведуть переговори про постачання до України цього року до 100 тис. тонн цукру. У 2009 році Білорусь експортувала до України 77,9 тис. тонн цукру.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас