Лідери G-20 ще не домовилися про деталі реформи банківської галузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лідери G-20 ще не домовилися про деталі реформи банківської галузі

203
Лідери провідних країн світу все ще сперечаються про нову систему оподаткування учасників банківського сектора. Британський міністр фінансів Алістер Дарлінг заявив в інтерв'ю Reuters, що для опрацювання деталей цього питання потрібно використовувати зустріч під егідою МВФ в квітні цього року.
Великобританія запропонувала 4 способи захисту платників податків від проблемних банків - страхові збори, створення рятувальних фондів, вищі вимоги до розміру капіталу або оподаткування банківських операцій. Міжнародному валютному фонду було доручено провести дослідження, яким чином ці варіанти можуть реально працювати на ринку. Результати будуть представлені країнам G-20 в наступному місяці.
"Зараз обговорюється механізм роботи глобальної системи оподаткування. Ми висунули низку пропозицій, але поки найбільшу увагу привертає саме цей варіант. Всі деталі системи обговорюватимуться на засіданні МВФ у Вашингтоні в квітні цього року", - сказав Дарлінг.
В свою чергу Німеччина висунула свої власні пропозиції, а Сполучені Штати вже оголосили про щорічні збори у розмірі 0,15% від загального обсягу активів фінансових установ. Проте, на думку Дарлінга, такі односторонні кроки становлять загрозу для британської економіки.
Що стосується пропозиції європейських політиків про введення податку на фінансові операції, то ця ідея не отримала широкої підтримки в світі. Далеко не всі країни згодні і з тим, що необхідно вводити нові вимоги до розміру власного капіталу банків.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас