"Газпром" пов'язує ціну на газ для України з об'ємами його імпорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" пов'язує ціну на газ для України з об'ємами його імпорту

Енергетика
620
Російський "Газпром" пов'язує ціну на природний газ для України з об'ємами його імпорту. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну за підсумками зустрічі прем'єр-міністра Миколи Азарова і голови правління "Газпрому" Олексія Міллера.
"Олексій Міллер, зокрема, відзначив, що ціни на газ для України залежатимуть, у тому числі, і від об'ємів газу, що купується", - сказано в повідомленні.
В іншому реліз Кабміну про підсумки зустрічі практично не відрізняється від повідомлення прес-служби "Газпрому".
Відзначається, що Азаров і Міллер обговорили процес виконання довгострокових контрактів на постачання і транзит російського газу, а також перспективи розвитку двосторонньої співпраці в газовій сфері.
Сторони також розглянули питання заповнення українських підземних газових сховищ газом в об'ємі, достатньому для забезпечення в осінньо-зимовий період 2010-2011 років надійного транзиту російського газу до Європи і газопостачань українських споживачів.
З української сторони в зустрічі також взяв участь Міністр палива і енергетики Юрій Бойко, з російської - заступник голови правління, генеральний директор компанії "Газпромекспорт" Олександр Медвєдєв.
Як повідомлялося, згідно підписаним контрактам вартість газу залежить від котирувань на газойль і мазут, наданих виданням Platts.
Ціна імпортного газу для України міняється щокварталу.
Раніше "Газпром" заявляв, що Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" в 1 кварталі 2010 відбирає менше газу, ніж передбачено контрактом на постачання.
В 2010 році Україна планує імпортувати 27 млрд. куб. м газу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас