АМКУ прогнозує завершення до 15 квітня розслідування обґрунтованості підвищення цін на нафтопродукти в січні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ прогнозує завершення до 15 квітня розслідування обґрунтованості підвищення цін на нафтопродукти в січні

Енергетика
203
Антимонопольний комітет прогнозує, що в першій половині квітня буде завершено розслідування стосовно обґрунтованості підвищення цін на бензин і дизельне паливо, яке спостерігалося в січні 2010. Про це журналістам повідомив виконуючий обов'язки голови комітету Олександр Мельниченко.
"Думаю, що рішення буде прийнято в першій половині квітня", - сказав він.
Раніше АМКУ розраховував завершити розслідування до березня.
Як повідомлялося, 1 лютого комітет повідомив, що за результатами попереднього аналізу ситуації на ринку прийняв рішення порушити справу і провести розслідування обґрунтованості підвищення цін на бензини і дизельне паливо в січні 2010 року.
Експерти вважають, що підвищення цін на нафтопродукти в січні 2010 року зумовлене, зокрема, зростанням цін на нафту і нафтопродукти на світовому ринку (за місяць з 11 грудня по 11 січня ціна на нафту зросла на 14,4% до 80 доларів/барель).
Це, у свою чергу, викликано збільшенням споживання нафтопродуктів через низькі температур і ліквідацією наслідків негоди.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас