Колесников: СЕЗи і ТПРи в колишньому вигляді в Україну не повернуться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колесников: СЕЗи і ТПРи в колишньому вигляді в Україну не повернуться

419
Спеціальні економічні зони (СЕЗ) і Території пріоритетного розвитку (ТПР) в колишньому вигляді в Україну не повернуться, запевнив віце-прем'єр України Борис Колесников.
"В колишньому вигляді СЕЗи і ТПРи ми відроджувати не будемо. Модель буде зовсім інша. Взагалі вся Україна має стати вільною економічною зоною", - повідомив Б.Колесников в Донецьку в четвер.
За словами віце-прем'єра, нова модель передбачає добросовісну конкуренцію. "Люди, які працюють сьогодні з низькою зарплатою, можуть в СЕЗ, на підприємствах з високими технологіями, отримати додаткову зарплату. А муніципалітети отримають податок. Тому модель СЕЗ зараз обговорюється між урядом і адміністрацією президента. Це буде зовсім інша модель, з добросовісною конкуренцією", - заявив Б.Колесников.
Ще під час президентської кампанії лідер Партії регіонів В.Янукович заявляв, що в разі його перемоги на президентських виборах буде відновлена діяльність СЕЗ і ТПР.
На території України з 1999-го по 2004 роки було створено 11 СЕЗ і в дев'яти регіонах введений спеціальний режим інвестиційної діяльності (ТПР). У березні 2005 року законом про держбюджет-2005 були скасовані пільги по сплаті податку на прибуток і ПДВ для суб'єктів, які реалізують інвестиційні й інноваційні проекти в СЕЗ і ТПР.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас