Точка зору: Для зниження рівня безробіття необхідно шукати нові форми зайнятості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Для зниження рівня безробіття необхідно шукати нові форми зайнятості

295
Для того щоб в Україні знизився рівень безробіття, необхідно шукати нові форми зайнятості. Таку думку висловив заступник директора Інституту світової економіки і міжнародних відносин НАНУ Валерій Новицький.
"Жодна країна не виходить з кризи, просто чекаючи, що щось покращиться в світі. Робляться інвестиції, зокрема і соціальні", - відзначив В.Новицький.
За його словами, соціальні інвестиції передбачають раніше пошук нових форм зайнятості для людей. Також необхідно думати про те, що в окремих регіонах України найближчим часом принципово зміниться структура, стверджує експерт.
"Немає майбутнього в регіонах, які сьогодні будують і забезпечують Україні її розвиток, але самі по собі не є перспективними. Це ті регіони, що спеціалізуються на видобутку вугілля, на металургії, на екологічних виробництвах. Там немає головного - демократичного рівня оплати праці. А для того, щоб рівень оплати праці був вищим, треба думати про інформаційні міські проекти, думати про те, що в цих регіонах навіть за умови фінансової скрути треба створювати якісь такі економічні моделі, які передбачають перепрофілювання певних спеціальностей і передбачають в майбутньому застосування людської праці більшою мірою", - підсумував В.Новицький.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас