ЄС інвестує 13 млн євро у новий екологічний проект у країнах "Східного партнерства" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС інвестує 13 млн євро у новий екологічний проект у країнах "Східного партнерства"

241
Європейський Союз інвестує 13 млн євро у новий екологічний проект. Його метою є посилення екологічного управління у країнах "Східного партнерства", повідомляє представництво ЄС в Україні.
Європейський комісар з розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив про спільність проблем довкілля для всіх країн світу. "Наш спільний інтерес -працювати разом з країнами "Східного партнерства", щоб наше сусідство ставало ще більш екологічно чистим", - сказав він.
Єврокомісар з довкілля Янез Поточнік відзначив відповідальне ставлення країн "Східного партнерства" до вирішення екологічних проблем регіону. "Робота, розпочата сьогодні, є наступним кроком досягнення амбіційних цілей, які стоять перед нами", - відзначив Я.Поточнік.
Перша фаза цього проекту має на меті підвищення доступності достовірної екологічної інформації у країнах "Східного партнерства". У рамках проекту буде створено Спільну екологічну інформаційну систему країн регіону, яка допоможе акумулювати, аналізувати та відстежувати важливу екологічну інформацію.
Нині інформаційні дані про стан екології, наявні у країнах "Східного партнерства", часто різняться за своєю якістю та методологією збору. Завдяки створенню Спільної екологічної інформаційної системи проект допоможе гармонізувати збір та аналіз екологічних даних у шести країнах регіону.
Крім того, проект залучатиме експертів та зацікавлених гравців для проведення екологічної оцінки різних ініціатив. Йдеться, зокрема, про оцінки можливих екологічних наслідків проектів, які реалізуються в регіоні. Такі оцінки здійснюватимуться відповідно до норм права ЄС, що допоможе країнам "Східного партнерства" наблизитися до європейських стандартів охорони довкілля.
Нагадаємо, що у політиці ЄС "Східне партнерство" беруть участь Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Молдова та Україна.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас