АМКУ порушив справу проти 15 нафтотрейдерів за узгоджені дії на ринку нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ порушив справу проти 15 нафтотрейдерів за узгоджені дії на ринку нафтопродуктів

Енергетика
678
Антимонопольний комітет України (АМКУ) порушив справу проти 15 нафтотрейдерів за ознаками узгоджених дій при підвищенні ціни на бензини і дизельне паливо на роздрібному нафтопродуктів країни.
Таке рішення АМКУ прийняв на засіданні в четвер і рекомендував нафтотрейдерам до 29 березня 2010 року знизити ціни на бензини і дизпаливо до економічно обґрунтованого рівня.
В.о. глави АМКУ Олександр Мельниченко під час засідання повідомив, що справи, зокрема, порушено стосовно "ТНК-ВР Коммерс", "Кершер", "Галнафтогаз", "Укртатнафта", "Укрнафта", "Лукойл-Україна", "Альфа-Нафта", "Альянс-Холдинг".
Справи порушено також стосовно компаній "УТН-Восток", "Вік Ойл, "МС Ойл Кард", "Запоріжнафтопродукт", "Веста-Сервіс", "Континент-Нафтотрейд".
Мельниченко зазначив, що АМКУ врахує "поведінку" тих нафтотрейдерів, які знизять ціни на своїх заправках до економічно обґрунтованого рівня.
При цьому він не уточнив, до якого рівня мають бути знижені ціни. Оскільки, за словами Мельниченка, в кожної заправки вони формуються за індивідуальним принципом.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас