Кава може подорожчати на 8% через можливі заморозки в Бразилії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кава може подорожчати на 8% через можливі заморозки в Бразилії

Аграрний ринок
236
Кава арабіка може подорожчати на 8%, оскільки загроза заморозків у Бразилії, яка є світовим лідером з виробництва кави, може знизити врожайність, повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на прогноз японської компанії Кеу Coffee Inc., що спеціалізується на обжарюванні і перепродажу кавових зерен.
Кавові ф'ючерси на торгах в Нью-Йорку можуть подорожчати до $1,45 за фунт в період з червня по серпень, стверджує один з керівників Кеу Coffeee Нобуо Сакамото. Потім ціни знизяться, бо наступний етап буде продуктивнішим, додав він.
На початку березня метеорологічні служби Бразилії попередили, що основні сільськогосподарські райони країни, де розташовані найбільші кавові плантації, можуть постраждати від заморозків вперше за 10 років. У 2000 році урожай кави в Бразилії виявився на 1,4 млн мішків (84 тис. тонн) гіршим від прогнозу через заморозки.
Цього року, як очікується, урожай кави в Бразилії складе 48 млн мішків (2,88 млн тонн).
В середу травневі ф'ючерси на каві арабіка подешевшали в Нью-Йорку на 0,3% - до $1,343 за фунт. Як прогнозує Сакамото, до кінця року контракт торгуватиметься в діапазоні від $1,15 до $1,45 за фунт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас