МВФ може надати Греції кредит на 20 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ може надати Греції кредит на 20 млрд євро

Казна та Політика
460
Міжнародний валютний фонд (МВФ) може надати Греції програму підтримки обсягом близько 20 млрд євро, повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на дані Goldman Sachs.
Передбачається, що Греція звернеться до МВФ за підтримкою протягом найближчих тижнів, зазначив головний економіст Goldman Sachs з європейських країн Ерік Нільсен.
Між тим в четвер лідери країн Євросоюзу в черговий раз обговорять перспективи надання термінової фінансової допомоги Афінам, аби заспокоїти ринки, що побоюються дефолту Греції зі своїх боргів.
"Це буде остання можливість для лідерів Європи обговорити це питання до того, як в Греції закінчаться гроші, - вважає Нільсен. - Переговори з МВФ, коли вони почнуться, стосуватимуться надання близько 20 млрд євро строком на 18 місяців".
Економіст Goldman Sachs чекає, що ЄС офіційно оголосить, що "одному із членів єврозони необхідна фінансова допомога, і тоді МВФ попросять узяти на себе провідну роль і з питання фінансування, і відносно умов надання підтримки". Можливо, інші країни єврозони нададуть Греції додаткове фінансування разом з МВФ, додав експерт.
Раніше повідомлялося, що розглядається ідея надання Греції двосторонніх кредитів з боку країн-членів зони євро на суму близько $22 млрд. Цей механізм може бути доповнений кредитами МВФ. При цьому реальне виділення коштів могло б статися лише в разі гострої необхідності, якщо Греція не зможе рефінансувати свої борги на ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас