Україна може запропонувати Білорусі потужності "Одеса-Броди" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може запропонувати Білорусі потужності "Одеса-Броди"

Енергетика
350
Україна може запропонувати Білорусі потужності нафтопроводу "Одеса-Броди" для транспортування нафти з Венесуели на білоруські нафтопереробні заводи.
Як повідомляє Європейське радіо для Білорусі, про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Білорусі Ігор Ліховий на прес-конференції в Мінську.
"Я можу сказати, що дійсно, напевно, найдешевший шлях - це проект "Одеса-Броди". Сарматія, консорціум. Він не потребує ніяких технічних змін і грошового підживлення цього проекту. Потрібно лише отримати гарантію постачань нафти (з Венесуели)", - сказав Ліховий.
За його словами, Україна також може надати Білорусі тарифні пільги на транспортування нафти залізничним транспортом.
Як повідомляв УНІАН, президент Білорусі Олександр Лукашенко і Президент Венесуели Уго Чавес домовилися про організацію постачань венесуельської нафти до Білорусі. Країна змушена шукати можливості диверсифікації шляхів постачань нафти через збільшення Росією мита при постачаннях своєї нафти на білоруські НПЗ.
Передбачається, що Венесуела в травні 2010 року надасть Білорусі через Одеський порт пробну партію нафти обсягом до 80 тис. тонн, а до кінця року планує надати до 4 млн. тонн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас