Білорусь подала до суду СНД позов про правомірність експортних мит РФ на нафтопродукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь подала до суду СНД позов про правомірність експортних мит РФ на нафтопродукти

Енергетика
208
Міністерство юстиції Білорусі звернулося до Економічного суду СНД з позовною заявою про правомірність стягнення експортних митних зборів на нафтопродукти і нафтохімічну сировину, яка постачається з Росії до Білорусі, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції Білорусі.
Економічний суд СНД виконує функції суду ЕврАзЕС.
"Застосування вивізних митних зборів на продукти переробки нафти, використовувані як хімічна сировина в безперервних виробничих процесах, серйозно ускладнило, а з окремих позицій - призвело до повного припинення постачань таких продуктів на нафтохімічні підприємства Білорусі. По суті, це означає загрозу повної зупинки роботи низки найбільших підприємств нафтохімічного комплексу Білорусі", - йдеться в повідомленні.
"Неправомірна вимога сплати експортного мита на продукти переробки нафти і нафтохімічної сировини , що вивозяться із Російської Федерації до Білорусі, украй негативно впливають на процес поглиблення економічного співробітництва між суб'єктами господарювання двох країн, суперечать цивілізованій практиці міжнародної торгівлі і підривають базові принципи добросусідства у взаєминах між Білоруссю і Російською Федерацією", - підкреслюють в Мін'юсті.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас