Введення в експлуатацію трубопроводу "Набукко" відкладено на 4 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Введення в експлуатацію трубопроводу "Набукко" відкладено на 4 роки

Енергетика
575
Введення в експлуатацію європейського газопроводу "Набукко" станеться, в кращому разі, в 2018 році. Це на 4 роки пізніше, ніж планувалося спочатку, пише видання Sueddeutsche Zeitung із посиланням на заяву єврокомісара з питань енергетики Гюнтера Оттінгера.
Рішення про будівництво "Набукко" може бути прийнято вже в поточному році, проте вірогідність такого результату подій Оттінгер оцінив "приблизно в 65%". Що стосується початку прокачування блакитного палива по газогоном, то "це, ймовірно, станеться в 2018 році", зазначив єврокомісар в інтерв'ю німецькій газеті.
Газогін "Набукко" довжиною 3 тис. км. покликаний зменшити залежність Європи від російських енергоносіїв і забезпечити постачання газу з родовищ Каспію і Близького Сходу через Туреччину до Австрії. Європейському консорціуму, очолюваному австрійською енергетичною компанією OMV AG, доведеться зіткнутися з жорсткою конкуренцією з боку Росії та азійських країн. Ці зацікавлені сторони в даний час намагаються забезпечити безперебійні постачання газу своїми трубопроводами за рахунок азербайджанського, туркменського, іранського та іракського газу.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас