Уряд Дубаю виділить Dubai World 9,5 млрд дол. на реструктуризацію боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Дубаю виділить Dubai World 9,5 млрд дол. на реструктуризацію боргу

Казна та Політика
178
Уряд Дубаю надасть Dubai World кошти у розмірі $9,5 млрд на реструктуризацію боргу держфонду, повідомляє агентство Bloomberg.
В кінці минулого року Dubai World попросив у інвесторів відстрочення виплати боргових зобов'язань до травня 2010 року, викликавши обвал на світових ринках, а також повідомив про намір провести реструктуризацію боргу.
В четвер держфонд представив пропозиції щодо реструктуризації боргових зобов'язань на загальну суму $23,51 млрд.
"Уряд Дубаю підтримає плани реструктуризації Dubai World за допомогою значного обсягу фінансових ресурсів, включаючи перерахування $9,5 млрд протягом періоду, передбаченого бізнес-планом, - йдеться в повідомленні уряду Дубаю. - Ця сума включатиме $5,7 млрд, наданих раніше урядом Абу-Дабі, а також кошти з внутрішніх джерел Дубаю".
Dubai World і його підрозділ Nakheel, що реалізовує проекти у сфері нерухомості, детально обговорять умови реструктуризації боргу з їх кредиторами, і процес реструктуризації може тривати декілька місяців, відзначають в уряді.
Nakheel направила на погашення власних облігацій $4,1 млрд в грудні минулого року завдяки отриманню Дубаєм кредиту від уряду Абу-Дабі, найбільшого емірату Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ).
Dubai World, а також його підрозділи Nakheel і Limitless, в роки буму залучали кошти для фінансування дорогих будівельних проектів, включаючи створення штучних ("пальмових") островів, проте в період кризи компанії зіткнулися з проблемами при рефінансуванні боргу.
Повідомлення уряду Дубаю про намір підтримати реструктуризацію боргу Dubai World привело до підйому дубайського фондового індексу DFM General на 2,3% в четвер. З листопада минулого року, коли Dubai World повідомив про свої проблеми, цей індикатор впав на 14%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас