Президент Венесуели продовжить пасхальні канікули заради економії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Венесуели продовжить пасхальні канікули заради економії

Енергетика
285
Президент Венесуели Уго Чавес продовжив на три дні пасхальні канікули, аби ослабити енергетичну кризу в країні, повідомляє ВВС.
Цей крок, який призведе до тривалого закриття державних установ, означає, що більшість громадян Венесуели отримають відпустку на сім днів з 1 квітня. Чавес заявив, що цей захід направлений "не на потурання неробам, а на те, аби заощадити енергію".
За словами влади, посуха призвела до зниження рівня води у водосховищі головної гідроелектростанції країни до критичного рівня.
Опозиція вказує, що в енергетичній кризі винні брак інвестицій і загальна неефективність енергетичного сектора економіки Венесуели. Багато компаній попереджають, що промислове виробництво в країні знаходиться під загрозою.
Президент Чавес відкидає критику, звинувачуючи своїх противників в паніці і перебільшеннях, і навіть в плануванні актів саботажу напередодні загальних виборів, призначених на вересень.
Нагадаємо, в лютому Чавес підписав декрет, що оголошує в країні надзвичайний стан в сфері постачання електроенергії. Документ передбачає введення штрафних санкцій відносно тих споживачів, які перевищують ліміт в 500 квт/год на місяць. Їм запропоновано або зменшити вжиток на 10%, або платити на 75% більше. Промисловим споживачам належить також зменшити використання електроенергії на 20% під загрозою санкцій.
Зазначимо, хоча Венесуела має в своєму розпорядженні великі запаси нафти, вона отримує близько 70% своєї електроенергії від гідроелектростанцій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас