Чеські банкомати захистять від скімінгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чеські банкомати захистять від скімінгу

Фінтех і Картки
286
Чеські Komercni Banka, Ceska Sporitelna, CSOB і UniCredit Bank планують цього літа придбати спеціальні захисні пристрої для банкоматів. Нові апарати завдяки детектору скімінгу будуть значно безпечнішими від старих, повідомляє "Недорого.EU" із посиланням на газету Hospodarske Noviny. Якщо хтось спробує встановити скімер, банкомат відключиться.
За інформацією видання, торік від скімінгу постраждали клієнти майже всіх великих місцевих банків. "Було відзначено 50 випадків скімінгу, це більше, ніж в 2008 році, і менше, ніж в 2007-му", - повідомила представник однієї з кредитних організацій. При цьому банки відмовляються розкрити дані про точну кількість скопійованих карт і загальну суму вкрадених грошей, боячись цим відлякати нових клієнтів, пише газета. Проте збиток потерпілим відшкодовується в повному обсязі.
Прес-секретар Komercni Banka Моніка Клуцова сказала, що минулого місяця перший новий банкомат вже був введений в експлуатацію на Вацлавській площі. Скоро і в інших районах Праги з'являться десятки нових безпечних банкоматів. До літа всі місцеві банки планують встановити банкомати з високим рівнем захисту від шахраїв.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас