НСМЕП. Результати впровадження та перспективи розвитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НСМЕП. Результати впровадження та перспективи розвитку

453
З метою висвітлення основних результатів впровадження Національної системи масових електронних платежів, визначення основних напрямків розвитку НСМЕП, забезпечення впровадження нових інформаційних технологій, 17-18 жовтня Департамент інформатизації Національного банку разом з інформаційно-консультативним центром "Інформ-Київ" в приміщенні Центральної розрахункової палати Національного банку провів практичну конференцію "Національна система масових електронних платежів - НСМЕП. Результати впровадження та перспективи розвитку". В конференції прийняли участь фахівці Департаменту інформатизації Національного банку, Головного процесингового центру НСМЕП, територіальних управлінь Національного банку, державних установ (ГІОЦ Київміськадміністрації, Укрпошта), Асоціації українських банків, 19 комерційних банків та 10 фірм-розробників.
У вступному слові Анатолій Савченко, директор Департаменту інформатизації Національного банку, зупинився на основних результатах, які були досягнуті за останній час у впровадженні пілотного проекту НСМЕП. Доповідач констатував, що зараз НСМЕП фактично промислово експлуатується у багатоемітентному режимі багатьма банками у різних регіонах України. Учасниками НСМЕП є банки у Київському, Харківському, Одеському, Чернігівському, Запорізькому, Дніпропетровському, Львівському та Сумському регіонах. Причому процес вступу банків до НСМЕП набуває ще більшого поширення. Сьогодні банками було вже емітовано понад 85 тис. карток, використовується близько 400 одиниць термінального обладнання (включаючи банкомати), а загальні обороти банків по картковим рахункам НСМЕП за місяць складають близько 20 млн. грн. Таким чином, підсумував Анатолій Савченко, можна говорити про завершення пілотного проекту і переходу до промислової експлуатації НСМЕП в Україні. З цією метою найближчим часом має бути розроблена спільно з КМ державна програма розвитку НСМЕП в Україні, а також створення керуючого органу платіжної організації НСМЕП.
Наступний виступ Бориса Дяченка, заступника директора Департаменту інформатизації Національного банку, був присвячений основним напрямкам розвитку системи. Доповідач зазначив, що роботи проводяться у таких напрямках:
За матеріалами:
НБУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас