Під снігом кияни знаходять гроші, золоті ланцюги і цілі пляшки горілки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Під снігом кияни знаходять гроші, золоті ланцюги і цілі пляшки горілки

5070
Місто потопає в смітті. Сніг, що розтанув, оголив гори недопалків, пластикових пляшок, обгорток... Прибрати все це неподобство комунальники обіцяють за тиждень.
"З суботи посилено загрібаємо", - розповідає начальник жеку №411 Дніпровського району Ніна Пишненко. За її словами, особливу увагу приділяють простору під балконами, адже люди дуже люблять викидати дрібне сміття через вікна. А її колеги зі Святошинського району до весняного прибирання підійшли ще серйозніше. "На декілька годин збільшили робочий день і залучаємо людей в допомогу двірникам. На прибирання дерев, що повалили, виводимо столярів, теслярів і каменярів, адже в двірниках у нас одні жінки, і ті у віці.
Щодня на ділянках працюють близько 90 осіб. Думаємо впоратися із сміттям за тиждень", - говорить заступник директора жеку №1104 Володимир Антоненко. "А у нас велику частину прибирання займають бички або, як ласкаво ми їх називаємо, "проліски" (сміття з-під снігу)", - сміється техмайстер КП "Хрещатик" Шевченківського району Галина Яворська. За її словами, в рамках весняного прибирання вони не лише збирають сміття з газонів, але і чистять узбіччя доріг, змивають водою собачі "дарунки". "Прибираємо 2-3 рази на день. Закінчимо прибирання, ймовірно, за тиждень-півтора" - упевнена Яворська.
Завдяки щедрій на сніг зимі нині кияни відкрили сезон знахідок. "Ввечері поверталася додому, знайшла на "Лівобережній" копійки й мокрі купюри, потім на зупинці недалеко від будинку і вже біля парадного. Майже 5 грн. вийшло! Сніг розтанув, і під ним виявилися грошові "клади". А мій знайомий на "Контрактовій" знайшов того ж дня 10 грн.", - розповіла мешканка Русанівки Наталія Гусакова. Повідали про свої знахідки і жеки. "Бувало, навесні ще й не те знайдеш! Якось прибираю і натикаюся в снігу на абсолютно цілу... пляшку горілки! Віддали її співробітникам-чоловікам", - сміється Яворська. А одного дня її колега навіть знайшла золото. "Моя колега пару років тому знайшла навесні товстенний золотий ланцюг. Забрала собі, сказала "за працю", - говорить майстер.
В Святошинському районі знаходять шампанське. "Виявили одного дня дві пляшки. Наші дівчата їх відразу розпили", - розповідає заступник директора жеку Антоненко. Щоправда, за його словами, двірники рідко звітують про знахідки начальству - аби не відібрали. У одному з жеків Печерського району нам за секретом розповіли, що навесні знайшли мобільний телефон однієї, мабуть, відомої людини. "У телефонній книжці були відомі всій країні люди. Телефон віддали господареві", - кажуть в жеку.
Киян кличуть на суботники. Причому найактивніші можуть навіть отримати призи - саджанці рідкісних порід дерев (слива-піссарді, дерево кохання) або вазон з квітами на вибір. Суботники проходить з 3 квітня, збір о 10 ранку біля центрального входу в парки. Наприклад, акції пройдуть в Голосіївському, парку Партизанської слави, парку "Перемоги", на Замковій горі.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас