Голова ЄЦБ занепокоєняй спекуляціями з використанням кредитних дефолтних свопів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ЄЦБ занепокоєняй спекуляціями з використанням кредитних дефолтних свопів

Казна та Політика
320
Голова Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше стурбований спекулятивними операціями з використанням кредитних дефолтних свопів (CDS) - контрактів, в яких одна сторона страхує іншу від невиконання боргових зобов'язань третьої сторони.
Виступаючи сьогодні з промовою в Брюсселі, Тріше висловив занепокоєння "спекулятивними зловживаннями" на ринку CDS. За його словами, ринок CDS повинен стати прозорішим і відкритішим для регуляторів та інвесторів, передає Associated Press.
Дискусії довкола використання похідних фінансових інструментів, що ведуться з початку кризи, поновилися з новою силою на тлі боргових проблем Греції. Уряд Греції вважає, що в борговій кризі країни багато в чому винні саме спекулянти ринку CDS, які грають проти грецьких держоблігацій. Прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу на початку березня заявляв, що торгівля цими інструментами рівнозначна ситуації, при якій людина страхує сусідський будинок від пожежі і підпалює його, аби отримати гроші.
Афіни закликають ввести повну заборону на так звані "голі" операції із CDS, коли інвестори купують страховки від дефолту з паперів, якими вони не володіють. Європейські регулятори не виключають введення заборони на таке використання кредитних дефолтних свопів, що є суто спекулятивним.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас