СБ: Республікам колишнього СРСР загрожує енергетична криза — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ: Республікам колишнього СРСР загрожує енергетична криза

Енергетика
1004
Країни колишнього СРСР, які в даний час є основними постачальниками енергоносіїв до Західної Європи, можуть в найближчих 20 років зануритись у вир глибокої енергетичної кризи і з експортерів перетворитися на імпортерів енергії, передає Deutsche Welle. із посиланням на оприлюднену напередодні доповідь Світового банку під назвою "Без світла? Майбутнє енергетики країн Східної Європи і колишнього Радянського Союзу".
В доповіді, уривки з якого цитує інтернет-портал ООН, наголошується, що вже сьогодні енергетична інфраструктура в цьому регіоні знаходиться в жалюгідному стані, що викликане прагненням максимально експлуатувати вже розроблені джерела природних ресурсів, не витрачаючись на їх модернізацію, і небажанням вводити нові родовища.
На думку авторів доповіді, аби уникнути енергетичного колапсу, який може статися до 2030 року, країнам регіону потрібні інвестиції, що перевищують $3 трлн., у тому числі $1,3 трлн. - на розробку нових родовищ, $1,5 трлн. - на підтримку і розвиток інфраструктури галузі і ще $500 млрд. - на розвиток систем центрального опалення.
Світовий банк підкреслює, що починати пошук джерел настільки колосальних коштів необхідно вже зараз, оскільки проекти в енергетичній сфері мають тривалі терміни реалізації. Необхідно також підвищувати енергетичну ефективність.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас