Ніколя Саркозі проти виділення МВФ кредиту грецькому уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ніколя Саркозі проти виділення МВФ кредиту грецькому уряду

Казна та Політика
334
Президент Франції Ніколя Саркозі виступає проти заклику Німеччини до Міжнародного валютного фонду про виділення кредиту уряду Греції, заявив сьогодні високопоставлений французький чиновник.
Чиновник, який побажав залишитися невідомим, розповів агентству Bloomberg, що президент Саркозі вважає за краще знайти вирішення проблеми допомоги Греції усередині ЄС, а також упевнений в тому, що валютний союз повинен активно діяти, аби відновити довіру інвесторів і зменшити вартість грецьких запозичень.
"Я хочу бути чітким: якщо буде необхідно, держави Єврозони виконуватимуть свої зобов'язання, - заявив президент Франції після зустрічі з прем'єр-міністром Греції Георгіосом Папандреу в Парижі 7 березня. Не може бути жодних сумнівів в цьому питанні. Греція не потребує допомоги безпосередньо зараз, але у нас розроблені заходи з порятунку, ми готові і повні рішучості їх застосувати".
Сьогоднішні коментарі французької сторони послідували за заявами німецьких чиновників, в яких вони підтримують план передачі МВФ головної ролі в справі зі зменшення бюджетного дефіциту Греції, найбільшого в Європі. Німецький канцлер Ангела Меркель заявила на цьому тижні, що за відсутності європейського кредитора останньої інстанції МВФ повинен узяти на себе відповідальність негайно.
Вчора Георгіос Папандреу заявив, що отримання допомоги від Євросоюзу маловірогідне, тому наступного тижня спробує звернутися за допомогою до МВФ. Таким чином, греки дали зрозуміти, що не дозволять Євросоюзу далі зволікати із розробкою плану порятунку. Глава Європейського центрального банку Жан-Клод Тріше заявив, що таке розвиток подій покаже, що зона євро не може сама впоратися із власними проблемами.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас